Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΥΔΑΠ ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Υ.Α.Ε - 15-6-2017


15 Ιουνίου  2017



Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ της Ανανεωτικής Προοδευτικής Κίνησης Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ και της  Ριζοσπαστικής Αγωνιστικής Κίνησης (Ρ.Α.Κ.) μετά τις αλλαγές που παραθέσαμε στο τρόπο λειτουργίας του Εκπροσώπου Εργαζομένων  σας παραθέτουμε και την πρόταση μας για το πλαίσιο λειτουργίας που πρέπει να εφαρμόσει η  ΕΥΑΕ τα προσεχή έτη με στόχο την διασφάλιση της Υγιεινής και Ασφάλειας των Εργαζομένων.

Η ΕΥΑΕ είναι ο βασικός συνδικαλιστικός φορέας που πρέπει :
  • ·         Να μελετά́ τις συνθήκες εργασίας στην ΕΥΔΑΠ, να προτείνει μέτρα για τη βελτίωσή τους καθώς και του εργασιακού περιβάλλοντος, να παρακολουθεί́ την τήρηση των μέτρων για την υγεία και την ασφάλεια και να συμβάλλει στην εφαρμογή́ τους από́ τους εργαζομένους.
  • ·         Σε περιπτώσεις σοβαρών εργατικών ατυχημάτων ή σχετικών συμβάντων πρέπει να προτείνει τα καταλληλά μέτρα για την αποτροπή́ επανάληψής τους.
  • ·         Να επισημαίνει τον επαγγελματικό́ κίνδυνο στους χώρους ή θέσεις εργασίας και να προτείνει μέτρα για την αντιμετώπισή του, συμμετέχοντας έτσι στη διαμόρφωση της πολιτικής της ΕΥΔΑΠ, για την πρόληψη του επαγγελματικού́ κινδύνου.
  • ·         Να ενημερώνεται για την εισαγωγή́ στην ΕΥΔΑΠ παραγωγικών διαδικασιών, μηχανημάτων, εργαλείων και υλικών ή για τη λειτουργιά νέων εγκαταστάσεων, στο μέτρο που επηρεάζουν τις συνθήκες υγείας και ασφάλειας της εργασίας.
  • ·         Να καλεί́ τη Διοίκηση  να λάβει τα ενδεικνυόμενα μέτρα σε περίπτωση άμεσου και σοβαρού́ κινδύνου, χωρίς να αποκλείεται και η διακοπή́ λειτουργιάς μηχανήματος ή εγκατάστασης ή παραγωγικής διαδικασίας.
  • ·         Να ζητεί́ τη συνδρομή́ εμπειρογνωμόνων για θέματα υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων.
  • ·         Να προγραμματίζει  με την ΕΣΥΠΠ και την Εκπαίδευση προγράμματα για την προστασία των εργαζομένων κατά την εργασία τους.
  • ·         Να βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με ΕΣΥΠΠ για ενημέρωση των συνθηκών εργασίας και την εφαρμογή των Οδηγιών και ΓΕΕΚ.
  • ·         Να δημιουργεί σε συνεργασία με την ΕΣΥΠΠ και το ΕΛΙΝΥΑΕ εκπαιδευτικό υλικό που εκτός των άλλων θα αφορά και τις Γραπτές Ασφαλείς  Διαδικασίες για όλες τις επικίνδυνες εργασίες.
  • ·         Να απαιτεί την  τήρηση και βελτίωση της εγκυκλίου 22/2015 της Διοίκησης για την έγκαιρη χορήγηση των Μέτρων Ατομικής Προστασίας.
  • ·         Να προβαίνει στον έλεγχο όλων των εργολάβων για τον Ασφαλή τρόπο εργασίας τους καθώς και την καταγραφή όλων των ατυχημάτων που προκαλούνται στα εργοτάξια της ΕΥΔΑΠ.

Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ συμμετέχει στις εκλογές για να νικήσει και να αλλάξει κατεστημένες συνδικαλιστικές πρακτικές και νοοτροπίες σε προοδευτική & ριζοσπαστική κατεύθυνση. Θα είμαστε και στην ΕΥΑΕ μια καθαρή φωνή, με  καινοτόμες ιδέες που θα εκφράζει τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων. Ο στόχος μας είναι να επενδύσουμε στην Υγιεινή  και Ασφάλεια των εργαζομένων και πάνω από όλα να αποτρέψουμε φαινόμενα χειραγώγησης της ΕΥΑΕ όπως αυτά που επιχειρήθηκαν στο απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο από εκπρόσωπό της που παρότι τοποθετήθηκε από την «κακή» Διοίκηση σε θέση ευθύνης, αυτός συνέχιζε να διατηρεί και τη θέση του εκπροσώπου της ΕΥΑΕ. 

Γυρίζουμε σελίδα, αφήνουμε πίσω μας το παρελθόν και όλοι μαζί δημιουργούμε το αύριο.
Αγωνιζόμαστε, διεκδικούμε, 
δημιουργούμε μια μεγάλη ΣΥΜΜΑΧΙΑ

η Συντονιστική Επιτροπή