Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΥΔΑΠ. 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017


6 Ιουνίου 2017
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι,

Η Ανανεωτική Προοδευτική Κίνηση έρχεται να καινοτομήσει στα συνδικαλιστικά δρώμενα της ΕΥΔΑΠ, δουλεύοντας μεθοδικά και αξιοποιώντας δημιουργικά τη γνώση όλων των  συναδέλφων μας, που μέσα από οργανωμένες διαδικασίες θα μπορούν να συμβάλλουν ενεργά στη διαχείριση των πολλών και κρίσιμων θεμάτων.

Γυρίζουμε σελίδα και αφήνουμε στο παρελθόν τον παραγοντισμό, την κομματική και  πελατειακή αντίληψη, τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που ανέπτυξαν ατομικιστικές πρακτικές και άφησαν ανοχύρωτο το συνδικαλιστικό κίνημα να δέχεται ήττες σε όλα τα μέτωπα.

Η Ανανεωτική Προοδευτική Κίνηση έρχεται  να προτείνει μία σύγχρονη οργανωτική δομή που θα ενισχύει τον θεσμικό ρόλο του εκπροσώπου των εργαζομένων στο ΔΣ της ΕΥΔΑΠ:


  • Θα δημιουργηθεί Επιστημονική Επιτροπή που θα έχει σαν βάση της, τη Συντονιστική Επιτροπή και θα υποστηρίζει την επεξεργασία των θεμάτων που θα συζητούνται στο Δ.Σ.

  •   Η Συντονιστική Επιτροπή θα δύναται να εμπλουτίζεται με νέα μέλη, ανάλογα με την εξειδίκευση των θεμάτων που θα έρχονται προς συζήτηση στο Δ.Σ.

  •   Θα δημιουργηθεί ηλεκτρονική υποδομή αρχειοθέτησης όλων των θεμάτων και θα φροντίσουμε ώστε τα σημαντικότερα  από τα τρέχοντα να  προστεθούν και αυτά στην υπό δημιουργία  βάση δεδομένων.

  •   Η επεξεργασία θεμάτων που χρήζουν εμπιστευτικότητας θα γίνεται  με διακριτική διαχείριση, ενώ όλα τα υπόλοιπα θέματα  συζήτησης στο Δ.Σ. θα γίνονται γνωστά στους εργαζομένους της ΕΥΔΑΠ  μέσα από την Συντονιστική Επιτροπή και τον Εκπρόσωπο των Εργαζομένων στο ΔΣ.
Προτείνουμε σημαντικές τομές και στον έως τώρα τρόπο επικοινωνίας των Εκπροσώπων των Εργαζομένων  :

O Εκπρόσωπος των Εργαζομένων,
  •      Θα ενημερώνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΜΕ και τα πρωτοβάθμια σωματεία.
  •      Θα περιοδεύει στους χώρους εργασίας και θα ενημερώνει το προσωπικό.

  •      Θα παρέχει τακτική πληροφόρηση στους εργαζόμενους, με συχνή έκδοση ανακοινώσεων.
Θα αγωνιστούμε για μια ΕΥΔΑΠ, Δημόσια, Κοινωνική με Οικονομική Αυτοτέλεια.

Αγωνιζόμαστε, διεκδικούμε, δημιουργούμε μια μεγάλη συμμαχία.


Για την Ανανεωτική - Προοδευτική Κίνηση Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ



Η Συντονιστική Επιτροπή